Órajavítás és Ajándékbolt Solt

EGYEDI FÉNYKÉPES ÓRÁK KÉSZÍTÉSE! Ha SOLTON jár, nézzen be hozzám! Amíg az órája jó kezekben van, szétnézhet az üzletemben. Ha valami ajándékfélére szüksége van, nálam megtalálhatja! Minőségi munka, udvarias kiszolgálás, diszkrét árak!

 Az elemek élettartamáról.

Általános tudnivalók!

 Az, hogy az elemek mennyi ideig bírják lemerülés nélkül az adott új órában, a fogyasztásától és az elem által biztosított energiamennyiségtől függ. A manapság gyártott órákat úgy tervezik, hogy a legoptimálisabb elem méretet, kapacitást alkalmazzák. Így akár 10 évig is eljárhat némelyik óra egy elemmel.  

Vannak különböző plusz szerkezeti résszel, ébresztővel, stopperrel, világítással és egyéb más funkciókkal ellátott órák. Ezekbe nagyobb kapacitású elemet szerelnek be.

Ezek használatának sűrűsége befolyásolja, csökkenti az elem élettartamát.

Komolyabb óráknál található olyan funkció is, ami jelzi az elemcsere szükségességét, ilyenkor 2 másodpercenként ugrik a mutató. A digitális kiviteleknél a kijelzőn jelzik több féle módon.(villogás, elem ikon, batt,...)

Általában a gyártók és a forgalmazók megadják az adott órára vonatkozó várható elem élettartamot.     (nem összetévesztendő az elem garanciájával!)

 

Néhány gyakori kérdés

-Nem régen vettem az órát és máris le merült az elem?

 Tudnunk kell! Az órákba az elemeket a gyártáskor teszik bele. A gyártástól számítva, még a vevőig jut az óra sokszor hetek, hónapok, sőt akár egy év is eltelhet. Ezért nem a vásárlástól kell számolni az időt. Az elemek átlag élettartama 2 év egy egyszerű analóg óránál 1.5V ezüstoxidos elemmel.             (ezért adok min. 3 hónap garanciát a nálam vásárolt órák elemeire is!)

                                                   ***

-Miért nem megy az óra annyit az új elemmel, mint az eredetivel?

 Azt azért szögezzük le, azok az elemek amiket beszerelek, úgy márkára és minőségre is ugyan olyanok mint amit a gyárban beszerelnek az órák nagy részébe. Az idő folyamán az óraszerkezetekbe lévő olajozás besűrűsödik, beszárad. A szerkezet megkophat. Így a forgó alkatrészek nehezebben működnek, nagyobb lesz az áramfelvétel, több energiára van szükség.  Ezért merül le hamarabb az elem! (egy tisztítás segít a problémán!)

                                                  ***

-Tévhit!

 Néhányan azt állítják, egy elemes óra csak az első elemcseréig jó! Nem akarok senkit megbántani! Ezt olyan emberek állítják és terjesztik álltalában, akik a kínai piacon, utcán és egyéb kétes helyen a legolcsóbb órát vásárolják néhány száz forintért, esetleg valami előadáson kapják ajándékba. Sokszor előfordul, becsapják Őket valami jó kinézetű utánzattal, jó sok pénzért. Az ilyen óráktól nem is lehet sokat várni! Ezek valóban nem szokták megélni, hogy az elemek lemerüljenek bennük. Tömítetlen, javíthatatlan (nem szerelhető) szerkezetű tömeg órák ezek többségében. Mikor megáll, ebbe vesznek a piacon, egyéb helyeken néhány forintért "elemet", ami már új korában sem teljesíti a dolgát és könnyen ki is folyik. Nem elég, hogy az óra elakadt, mielőtt az elem lemerült volna, beleteszik ezt az elemet ami lehet, hogy annyit sem ér mint amit kidobnak belőle. Na ilyenkor hozzák be a "nagyrabecsült" órájukat, hogy nézzem meg miért nem jár az új elemmel sem, pedig milyen pontos és jó óra volt eddig!?  Ekkor tájékoztatom őket mi a gond, hogy javítani kellene és új elem is kellene bele, mert amit beleraktak "új elemet" sem jó, de nem javítható, nem is volna gazdaságos a javítása! -újat kellene venni!

Erre és ilyen "órákra" alapozzák az állításukat és mennyire igazuk van! Vigyor

*****

-Azért mindenkit megnyugtatok.

-Egy valamire való elemes óra aminek jó anyagból készült tömített tokja van és jó szerkezettel van ellátva, az hosszú évekig minden gond nélkül teljesíti dolgát. Nem feltétlen 10 ezer forint feletti órákra gondolok! Szakműhelyben végzett elemcsere után is megbízható marad az óra hosszú évekig! Nem kell sajnálni azt a többlet költséget, amit egy jó szakember elkér egy szakszerű elemcseréért! Csak így marad hosszú ideig megbízható társa kedvenc órája!

 

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 61
Tegnapi: 151
Heti: 288
Havi: 2 357
Össz.: 429 635
Oldal: Az elemek élettartamáról
Órajavítás és Ajándékbolt Solt - © 2008 - 2019 - orajavitas-solt.hupont.hu